Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia

Miten ystävänpäivää vietetään eri puolilla maailmaa?

Miten ystävänpäivää vietetään eri puolilla maailmaa?

Ystävänpäivää vietetään joka vuosi 14. helmikuuta. Se on päivä, jolloin rakkautta juhlitaan lähes kaikkialla maailmassa. Tänä päivänä ihmiset ilmaisevat kiintymyksensä toisia kohtaan antamalla heille kortteja, lahjoja tai kukkia, usein romanttisen illallisen yhteydessä. Katsotaanpa, miten se tehdään joissakin maissa!

Kiinassa 14. helmikuuta kutsutaan 'Qi Xi -juhlaksi', joka tarkoittaa 'seitsemättä yötä' (seitsemäs ilta). Legendan mukaan tänä yönä seitsemän keijua laskeutuu persikoiden kanssa auttamaan rakastavaisia elämään pidempään. Persikoilla sanotaan olevan kiihottavia voimia, joten tänä iltana syödään persikoita ja suklaata yhdessä.

Yhdysvalloissa ystävänpäivää juhlitaan paljon, mutta toisin kuin Ranskassa, tämä päivä ei ole vain rakastavaisille vaan kaikille rakkaillemme. Amerikkalaiset juhlivat ystävänpäivää antamalla kortteja, karkkia ja illallisia rakastajilleen ja puolisoilleen. He lähettävät onnittelukortteja myös ystäville ja perheenjäsenille, jotka eivät ole parisuhteessa!

Japanissa 14. helmikuuta naiset antavat miehille lahjoja! Suklaarasia on yleisin lahja, ja roolit vaihtuvat kuukautta myöhemmin, 14. maaliskuuta, jolloin miehet antavat lahjoja kumppaneilleen.

Brasiliassa rakastavaisten päivää vietetään 12. kesäkuuta värikkäiden katukulkueiden keskellä. 

Italialaiset odottavat innolla 14. helmikuuta, koska se osuu samaan aikaan karnevaalikauden päättymisen kanssa. Italialaiset antavat toisilleen makeisia, kuten suklaata ja panettonea (perinteinen kakku), mutta myös kukkia tai koruja, koska rakastuminen on suloista!

Helmikuun 14. päivää juhlitaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa kukkien, kakkujen ja korttien kera. Britit antavat kumppanilleen kukkia kiintymyksen merkkinä ja suklaata arvostuksen osoituksena.

Portugalissa 14. helmikuuta kutsutaan nimellä 'Dia dos Namorados' (rakastavaisten päivä). Ruusut ovat suosituin kukka, joka annetaan tänä päivänä. Muita suosittuja lahjoja ovat hajuvedet tai korut. Lahjoja voi vaihtaa ystävänpäivänä keskiyöhön asti, jonka jälkeen päivästä tulee 'normaali' päivä. 

Helmikuun 14. päivä on ystävänpäivä Ranskassa, vaikka kirkko ei koskaan virallisesti julistanut pyhimykseksi Pyhää Valentinusta! Tänä päivänä lähetetään usein rakkauskirjeitä ja -kortteja, vaihdetaan kukkia ja suklaata ja juhlitaan romanttisella illallisella.

Norjassa pariskunnat antavat toisilleen 14. helmikuuta karkkisydämiä, joissa on salaisia viestejä. Sanat ovat esimerkiksi 'Ole minun', 'Halaa minua', 'Suutele minua' jne. Nämä viestit ovat pieniä muistutuksia siitä ajasta, jolloin pari syntyi. Nämä viestit ovat pieniä muistutuksia siitä, miten tärkeitä he ovat toisilleen!

Espanjassa pariskunnat vaihtavat kortteja ja lahjoja 14. helmikuuta 'Los enamorados' (rakastavaisten päivä). Pariskunnat ja rakastavaiset menevät illalliselle ja ostavat toisilleen pieniä lahjoja, kuten monissa maissa.

Tänä päivänä rakkautta etsivät ruotsalaiset sinkut käyttävät paidassaan ruusua. Sanotaan, että viimeisen ruusun kantajan kohtalona on olla ikuisesti yksin!

Tanskassa ystävänpäivä on hyvin romanttinen juhla! Pariskunnat juhlistavat rakkauttaan lähettämällä ilmapalloja, joiden sisällä on käsin kirjoitettu viesti. Lisäksi he vaihtavat kortteja ja makeisia tai kukkia. He menevät myös nauttimaan romanttisesta ateriasta yhdessä mukavassa ravintolassa!

Ystävänpäivänä Saksassa on tapana, että nuoret naiset koristavat asuntonsa punaisilla sydämillä ennen kuin mies astuu sisään. Näin kukaan ei voi epäillä, missä hänen sydämensä on! Joillakin alueilla mies vierailee tyttöystävänsä luona ja antaa tälle ruusun, kun taas nainen antaa hänelle pienen runon. Sen jälkeen he nauttivat yhdessä herkullisen illallisen!

Puolalaiset juhlivat ystävänpäivää 14. helmikuuta, kuten muissakin maissa. Puolalaisilla on kuitenkin myös erityinen perinne juhlia 'Karnawałowa Nina' (karnevaali Nina). Tämän seremonian aikana miehet heittävät nuorille naisille pieniä lahjoja, ja naisesta, joka saa eniten lahjoja, tulee karnevaalin Nina!

Romaniassa on perinne nimeltä Martisor (kevätkukkalahja). Tämän seremonian aikana miehet lähettävät kukkia ja lahjoja perheenjäsenille ja ystäville.

Tulet huomaamaan suuria yhtäläisyyksiä tavassa, jolla ystävänpäivää vietetään ympäri maailmaa!

Hyvää ystävänpäivää kaikille rakastavaisille.

Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia
Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna? Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna?

Kaikki artikkelit