Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia

Mitä kukkia antaa hautajaisiin?

Mitä kukkia antaa hautajaisiin?

Joskus on kysymyksiä, joihin ei ole helppo vastata. Kysymys kukkien valitsemisesta hautajaisiin on yksi niistä kysymyksistä, joihin ei ole 'itsestään selvää' vastausta.

Sopivien hautajaiskukkien valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten vainajan ikä ja sukupuoli, uskonnollinen suuntautuminen, kulttuuritausta, perheen mieltymykset ja perinteet, vuodenaika ja tilaisuudessa kunnioitettavien ihmisten määrä, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi.

Yleisesti ottaen on olemassa kahdenlaisia hautajaisia: vierailuhautajaiset, joissa ystävät ja sukulaiset kokoontuvat joko hautaustoimistoon tai muuhun paikkaan, ennen kuin heidät viedään viimeiseen leposijaan, ja hautajaistilaisuus, joka järjestetään kirkossa (tai muussa jumalanpalveluspaikassa) tai hautausmaalla.

Kukkien valinta muistotilaisuuteen on hieman rajoitetumpi kuin kukkien valinta hautajaistilaisuuteen. Kukkien tulisi välittää asianmukainen viesti molempiin palvelustyyppeihin, mutta kuten edellä mainittiin, jokaisessa tilanteessa on omat erityistekijänsä, jotka on otettava huomioon oikeaa järjestelyä valittaessa.

Hautajaiset ja muut muistotilaisuudet kunnioittavat ja juhlistavat menettämäämme ihmistä, ja kukkalahjalla voi olla suuri merkitys siinä, miten ilmaisemme itseämme perheelle ja ystäville, jotka kokoontuvat jakamaan muistojaan ja suruaan.

Jos haluat tietää, millaisen viestin lähetät lahjallasi, kysy itseltäsi: 'Mitä yritän saavuttaa?' Varmista, että ymmärrät tarkoituksesi ennen kuin tilaat lahjan verkosta tai kukkakaupasta.

Jos osoitat kunnioitusta vainajalle, mutta tiedät, että hän ei pitänyt neilikoista tai liljoista, älä lähetä näitä kukkia kunnioituksesta vainajaa kohtaan. Jos tilaisuus on tavallista juhlallisempi, olisi asianmukaista tilata tyylikkäät hautajaiskukat etukäteen verkossa, jotta tilaus saapuu tuoreena ja ajoissa.

Toisaalta, jos ennen jumalanpalvelusta ei ole vierailuja ja ystävät voivat tulla kirkkoon tai hautausmaalle jumalanpalveluksen aikana tai sen jälkeen, se ei välttämättä ole tarpeen. Näin voit kuitenkin varmistaa, ettei lahjasi mene vahingossa toiselle perheenjäsenelle.

Miten valitsen hautajaiskukat? Kun valitset kukkia vierailuhautajaisiin, muista, että vaikka yksi väri voi olla vallitseva, on parasta valita eri värinen kukka jokaiselle hautajaisiin osallistuvalle.

Jos esimerkiksi pojan tai tyttären kunniaksi lähetetään tummanpunainen neilikka, voit lähettää erivärisen kukan puolisolle ja toisen vainajan vanhemmille. Sama sääntö koskee hautajaiskukkien lähettämistä etnisestä alkuperästä oleville vanhuksille, jotka ovat saattaneet olla naimisissa useammin kuin kerran.
Tässä tilanteessa on usein tarkoituksenmukaista lähettää kaksi tai kolme eriväristä kukkaa: yksi väri kutakin avioliittoa varten.
Vierailujärjestely voidaan suunnitella millä tahansa tyylillä, joka välittää viestisi, mukaan lukien täysin valkoinen ruisku valkoisilla liljoilla, vaaleanpunainen ja vihreä arkkutyyny tai perinteinen ruusujen T-suihku.

Vaikka voit usein lähettää täysin valkoisen hautajaiskukka-asetelman, se ei ehkä ole paras valinta, jos hautajaiset pidetään kirkossa, jossa on käytettävä valkoisia tai mustia kenkiä. Jos on päätetty, että järjestelyissä on oltava väriä, liljojen ja neilikoiden kaltaiset kukat voivat auttaa hautajaiskukkien valinnassa.

Nämä klassiset valinnat sopisivat jopa katoliseen messuun, sillä ne ovat sekä perinteisiä että yleisesti hyväksyttyjä hautajaisten kukkavalintoja.

Jos olet epävarma, nettikukkakauppojen 'surukukat'-osion valikoimat tai kukkakaupan neuvot varmistavat, ettet tee virhettä.

Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia
Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna? Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna?

Kaikki artikkelit