Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia

Mikä on kukkien värin merkitys?

Mikä on kukkien värin merkitys?

Kukkien värien merkitys ja miten kukat vaikuttavat tunteisiimme!

Kukat ovat aina olleet maalareiden ja runoilijoiden suosikkiaiheita. Sanotaan, että kauneus ei ole vain katsojan silmissä, vaan se on olemassa myös luonnossa, jossa jokaisella kukkatyypillä on oma viestinsä ja merkityksensä.  Kukkien värien yleisimmät merkitykset:

Punainen: rakkaus, viettely, intohimo, halu, himo, punaisia ruusuja lähetetään usein ilmaisemaan kiintymystä.

Valkoinen: puhtaus, siveys, viattomuus, makeus. Valkoisia kukkia, kuten ruusuja ja liljoja, tarjotaan usein häissä ilmaisemaan yhtenäisyyttä ja onnellisuutta. Valkoiset syreenit symboloivat viattomuutta, kun taas unohdetut muistot symboloivat aitoa ystävyyttä ja ikuisia muistoja.

Keltainen: ilo, ystävyys, riemu. Keltaiset päivänkakkarat symboloivat ystävyyttä ja iloa. Varo, että keltainen liittyy myös uskottomuuteen.

Violetti: salaperäisyys ja henkisyys (violetti), kuninkaallisuus (amarantti), viisaus (laventeli). Violetti edustaa mielikuvitusta, kun taas laventeli on hienostuneisuuden synonyymi. Amarantti oli antiikin Kreikassa kuolemattomuuden symboli, sillä se ei koskaan kuihtunut, kun se oli punottu seppeleeksi.

Sininen: rauha, rauhallisuus, luottamus. Siniset tai sinireunaiset kukat ovat uskon, uskollisuuden ja rauhan symboli. Esimerkiksi unohtamatta jättäminen tarkoittaa 'älä unohda minua', kun taas ruiskaunokit ovat synonyymi luotettavuudelle. Hyasintit ilmaisevat katumusta, kun taas orvokit symboloivat vaatimattomuutta. Siniset kukkakimput ovat suosittuja Yhdistyneessä kuningaskunnassa kihlajaisissa.

Oranssi: energiaa, innostusta, lämpöä. Iiris antaa raikkauden ja elinvoimaisuuden tunteen, kun taas ananas-guava antaa piristystä ja voimaa.

Vihreä: hedelmällisyys, onni. Vihreät kukat, kuten geranium tai basilika, liittyvät kasvuun, harmoniaan, terveyteen tai hedelmällisyyteen.

Ruskea: vakaus, väsymys, apatia. On selvää, että ruskea ei ole suositeltava väri, paitsi syksyllä.

Vaaleanpunainen: Vaaleanpunaiset kukat, kuten neilikat, ruusut tai herneet, symboloivat armoa tai ihailua. Ne voivat olla myös merkki kiitollisuudesta tai anteeksipyynnöstä.

Kukkien värien lisäksi niillä on erilaisia merkityksiä niiden terälehtien muodon mukaan. Esimerkiksi tulppaanit, joiden terälehdet ovat kiertyneet, tarkoittavat 'teet minut hulluksi'. Avoimet tulppaanit taas symboloivat romanssin alkua. Tässä tapauksessa vaaleanpunaiset tulppaanit merkitsevät viattomuutta, kun taas tummanpunaiset tulppaanit edustavat halua tai intohimoista rakkautta.

Kaarevareunaiset neilikkakimput edustavat flirttailua, kun taas röyhelöiset neilikat edustavat rohkeutta. Jos reunat ovat hienosti hammastetut, se on merkki siitä, että kyseessä on 'vain ystävyys'.

Interflora
Interflora Interflora Suomi Tähdet ja Arvosanat
Tilaa Kukkia
Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Mitä kukkia antaa äitienpäivänä? Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Äitienpäivän päivämäärä vuonna 2022 (ja 2023 ja 2024) Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna? Mikä on ystävänpäivän päivämäärä tänä vuonna?

Kaikki artikkelit